Simptomi menopauze su mnogobrojni i razlikuju se od žene do žene, ali najčešći je ipak gojaznost. Pored toga što je estrogen ključan za održavanje reproduktivnog ciklusa, on takođe kontroliše celokupan metabolizam. Samim tim, smanjeno lučenje estrogena podrazumeva usporavanje metabolizma zbog čega se nagomilavaju kilogrami. Brojna istraživanja su pokazala da se žene neposredno pre i tokom menopauze ugoje oko 5 kilograma u struku. Čak i pre početka menopauze, u fazi rane menopauze, problemi sa gojenjem znaju da budu izraženiji usled hormona koji je manje poznat – estradiol. On izaziva konstantan osećaj gladi i potrebe za hranom, što dovodi do prejedanja i nagomilavanja kilograma. 
 
Pored gojaznosti, drugi simptomi uključuju umor, iscrpljenost, depresiju, nesanicu i naravno, vazomotorne probleme, tj. talase vrućine. Ove izražene i neprijatne tegobe moguće je redukovati i ublažiti ali ne i eliminisati. Zvanični lekovi za menopauzu ne postoje jer je prirodno da se količina hormona u telu sa godinama smanji, ali postoje biljne terapijske mogućnosti koje mogu da redukuju simptome. Najdelotvorniji način je, ipak, korigovanje životnog stila.
 
Životni stil igra ključnu ulogu u očuvanju zdravlja tokom ovog perioda. On obuhvata unošenje hranljivih namirnica koje obiluju belančevinama, vitaminima i mineralima iz voća i povrća, proteinima iz ribe i belog mesa ali i smanjenje unosa ugljenih hidrata i nezdravih masnoća. Alkohol i cigarete su opijati koji će samo pojačati simptome menopauze i činiti da se osećate nervoznim pa ih treba u potpunosti zaobići. 
 
Namirnice koje prelažemo tokom ovog perioda uključuju:
– Soja
– Sočivo
– Crveni pasulj 
– Beli luk
– Celer
– Cimet
– Peršun
– Ovsene pahuljice
– Heljda
– Jabuke
– Trešnje
– Brusnica 
– Brokoli
– Šargarepa 
– Batat
 
Životni stil nije samo ishrana već i celokupan pristup svakodnevnici i odnos prema sopstvenom organizmu. Nervoza, nemir i nelagodnost su pojave koje će pojačati negativne simptome menopauze i urušiti buduće zdravlje i životni vek žene. Umesto toga, treba uživati u jogi, pilatesu, meditaciji, toplim kupkama i onim sitnicama koje čine život lepšim i smirenijim.
 
Takođe, fizička aktivnost je veoma važna i neophodna za izbacivanje loše energije kao i za održavanje vitalnih i zdravih mišića, kosti i unutrašnjih organa. 
 
Kako Vam hladno ceđeni Housewife Detox sokovi i šejkovi mogu pomoći u ublažavanju simptoma menopauze?
 
Hladno ceđeni Housewife Detox sokovi sadrže velike količine vitamina i minerala, a šejkovi biljne proteine i belančevine koji podstiču izbacivanje tečnosti i održavanje balansa u organizmu. Na ovaj način ćete ublažiti hormonske valunge i učiniti da se osećate puni energije, raspoloženi i orni za sve situacije. Svakodnevna konzumacija jednog od 3 detox sokova green, celer ili green love, rešiće dnevne potrebe za ključnim vitaminima i redukovati najučestalije simptome menopauze.

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Go top